Träningsdagbok

2014-02-15

Idag hade jag planerat att låna grannarnas ridbana och rida lite dressyrkrumelurer, men lagom tills vi skulle rida började det snöa, så bebis fick sova i lugn och ro inne i stallet utom räckhåll för de blöta snöflingorna, medan Flicka och jag övade på att göra halt och stå stilla och lugnt vänta på hjälpen för igångsättning. Det där med att stå stilla och vänta är ju inte precis mina hästars favoritsysselsättning, men Flicka var i alla fall duktig, och efter lite övning stod hon faktiskt still och väntade tills jag bad henne gå framåt igen.

 

Så tog vi en liten tur i en närbelägen skogsdunge, och gick lite över stock och sten (i bokstavlig bemärkelse) igen, och tänk, vad hittade vi där om inte ett litet upp-/nerhopp som vi övade på några gånger. Efter bara två gånger förstod Flicka att hon kunde HOPPA upp på den lilla avsatsen, och gjorde det förstås.

 

Om någon tror att jag fått fälttävlansfnatt så har jag väl det, lite grann i alla fall. Jag vill ju förbereda min lilla Flicka så bra som möjligt på så mycket som möjligt, och efter en trevlig e-postkonversation med en ponnymamma vars dotter tävlar fälttävlan på elitnivå, så tänker jag att om jag kan förbereda min lilla häst även på den typen av ridning/träning så är ju det bara bra. Jag tycker fälttävlan är en sån sympatisk sport, inte minst för att den är så mångsidig, och därför kräver mångsidig träning, så skulle en framtida fodervärd vilja rida fälttävlan på Flicka skulle jag bli jätteglad. Flicka skulle nog bli glad hon också!