Träningsdagbok

2014-02-17 Dressyrtrim!

Idag sken solen från en klarblå himmel, så Flicka och jag gick över till grannarnas ridbana för lite dressyrtrim! Axel hade det bra i sin vagn under tiden, och det var jätteskönt att kunna rida ordentligt och ha total koll på honom samtidigt. I vanliga fall står vagnen i stallet, och även om jag hör honom så syns han inte lika bra. Nu hade vi ögonkontakt, så när han vaknade kunde jag rida fram till honom och säga hej, och fråga om det var okej att jag red lite till. "Mm" svarade han, så då gjorde jag det. Han tycker det är så roligt när hästen springer. :)

 

Och lilla Flicka, vad hon har utvecklats! Tänk, i höstas när hon var hos Lotta och tränades, då orkade hon med cirka 20 minuters träning, sedan var hon helt utmattad mentalt. Nu kändes hon som sin pappa: "Åh, men snälla, kan vi inte träna lite till? Bara lite? Snälla?"

 

45 minuter ordentlig dressyrträning blev det i alla fall, och hon var jätteduktig - skrittade och travade både på rakt spår längs fyrkantsspåret, och på volter och serpentiner, halvt igenom och snett igenom, och skänkelvikning i skritt längs hela diagonalen åt båda hållen (i skritt), halter och igångsättningar och massor av galoppfattningar. Flicka försökte till och med fatta galopp från skritt några gånger, men hon är inte tillräckligt stark för det än, så det blev bara ½-1 steg i galopp från skritt, men hon försökte! Jag kände hur hon riktigt "satte sig", och kämpade för att få till det. Vi galopperade på volt också, fast den var väldigt stor! Jag ska gå över någon dag i veckan och stega för att se hur många meter i diameter man kan säga att galoppvolterna var på.

 

Underlaget var perfekt också, då all snö och is smält bort. Det var några vattenpölar här och där på banan, vilket bara var bra, för då kunde vi avsluta med att rida genom dem i skritt och trav, och det vågade hon idag. Modiga lilla hästen! ;)