Träningsdagbok

2014-02-19

Snart måste jag hitta en fodervärd åt Flicka, för nu kan jag snart inte lära henne mer ... :)

 

Dagens träningspass kan ungefär sammanfattas så här:

 

Halter och igångsättningar på rakt spår - check!

Klättring uppåt och nedåt - check!

Skritt och trav i bra form - check!

Gått förbi STOR, läskig, porlande bäck - check!

Galoppfattningar åt båda hållen - check!

Halt - ryggning - framridning i skritt och trav - check!

Skänkelvikning i skritt och trav åt båda hållen - check!

Testat lite öppna och sluta åt båda hållen - check!

 

Skänkelvikningarna börjar sätta sig nu. Jag tror Flicka har "knäckt koden" på riktigt nu! :) Öppna och sluta är jag osäker på kvaliteten. Det var så länge sedan jag gjorde det, och ingen fanns i närheten för att se om det såg bra ut, men det kändes bra, speciellt öppna (åt båda hållen) och sluta åt vänster. Jag fattar nu galopp från trav, för Flicka blir så väldigt på hugget om jag testar att fatta från skritt för ofta, och dessutom är hon inte riktigt så stark ännu att hon orkar fatta från skritt.

 

Hon har blivit så mycket "vuxnare" också, även om hon fortfarande kan vara lite "barnsligt tittig". Men det är mer för att hon är glad och nyfiken, bara lite är ungdomlig okoncentration.

 

Som sagt, nu är det verkligen dags att hon får fortsätta träna (och tävla) med någon yngre, kortare, lättare, smidigare ryttare, som hinner och orkar lägga all tid och energi som Flicka förtjänar och önskar sig. Det ska bli så spännande att se hur långt hon kan komma! Just precis nu känns det mest som att "the sky is the limit" ...

 

Hälsningar från en glad "gammelmatte"! :)