Träningsdagbok

2014-03-17 och 2014-03-18

Det blev en lite längre vila än jag planerat för Flicka. Vi har visserligen ridit några gånger sedan jag skrev sist, men då hann jag inte skriva om det här, och nu har jag glömt både datum och vad vi gjorde. Men sjukdom förhindrade att jag red förra veckan, så det blev alltså längre vila än jag tänkt.

 

Men vilan har fått Flicka att mogna ännu mer. Hon är så fin, skänkelvikningarna sitter helt nu, och jag behöver inte rida speciellt på något sätt för att hon ska gå i form i skritt och trav, även vid vändningar, sidvärtsrörelser (som ju i sig gör att hästen "hamnar rätt") och nästan alltid även vid tempoväxlingar. Som vanligt är det jag som sätter gränsen för hur bra hon går.

 

Nu hoppas jag bara att någon av de seriösa "fodervärdsspekulanter" som kontaktat mig om Flicka kan komma hit snart och provrida, för jag kan inte göra så mycket mer nu än "underhålla" och motionera henne. :)

 

Jo, jag har hunnit rida Cassiopeia några gånger också. Det var en tjej här som eventuellt ville låna henne, så då fick lilla damen rastas lite också, och miljötränas och så. Men hon kommer tillbaka bara Flicka blivit utlånad så att jag då kanske hinner rida de andra hästarna mer.